Sinekološka STEM EDUKAcija u Klinči

U VRTU BIORAZNOLIKOSTI djeca će saditi biljke i ostali biološki materijal, izrađivati staništa za biološki svijet, koristiti podatke meteorološke stanice, uzimati uzorke koje će kasnije koristiti u STEM laboratoriju i sl. pod vodstvom visokokvalificiranih znanstvenika partnerskih organizacija (PMF i IRB), vanjskih stručnjaka iz područja agronomije, meteorologije, ekologije, strojarstva i informatike te uz podršku educiranih volontera. Sve navedeno nazvali smo ZNANSTVENA AVANTURA jer predstavlja nezaboravno putovanje prvenstveno djece i mladih kroz svijet znanosti i otkrivanja čuda prirode.

Znanja i vještine koje STEM obuhvaća trenutno su najtraženija na tržištu rada, prisutna su i potrebna u gotovo svim životnim situacijama od učenja, slobodnog vremena do obavljanja zadataka na radnom mjestu stoga će sudjelovanjem u ovom programu djeca imati i dugoročne pozitivne učinke na svoju buduću zapošljivost.

Osim provedbe jednodnevnih i višednevnih radionica u Klinča Selu, projektom je predviđena provedba jednodnevnih STEM radionica u 20-ak odgojno-obrazovnih ustanova na području Zagrebačke županije (vrtići, osnovne i srednje škole) sa svrhom popularizacije STEM-a i popularizacije programa u Klinča Selu. Planirana je provedba predavanja i interaktivnih radionica u predškolskim i školskim ustanovama koje će sadržavati sažeti program već opisanih radionica (opis možete pronaći pod: Radionice), a u svrhu predstavljanja i motiviranja što većeg broja djece, ali i odgojno obrazovnih djelatnika za korištenje STEM pristupa u svojem radu.

Nadamo se da ćemo izlaganjem novih generacija STEM znanjima i vještinama potaknuti neke od njih da se bave STEM područjem što će posljedično donijeti mnoge dobrobiti samoj djeci, njihovim obiteljima, a na kraju i cijeloj zajednici. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno.