Mali meteorolog

METEOROLOGIJA je znanost o Zemljinoj atmosferi i promjenama u njoj te proučava promjene vremenskih uvjeta oko nas. Čovjek od davnina pokazuje interes za proučavanjem vremena, međutim tek s otkrićima osnovnih fizikalnih zakona počinje razvoj moderne meteorologije.

Za proučavanje vremena i mjerenje određenih parametara koriste se različiti uređaji i sateliti, a na ovoj radionici, sudionici će i sami izraditi neke od njih kao što su vjetrulja, anemometar ili kišomjer te izvoditi pokuse i naučiti kako nastaju tornado i magla. Također će se upoznati s atmosferom i vrstama oblaka. Koji nam oblak donosi kišu, a koji oluju? Možemo li sami odrediti smjer vjetra? Zanima vas koliko je kiše palo u vašem dvorištu? Odgovori na ova, ali i mnoga druga pitanja očekuju vas na našoj radionici. Pridružite nam se!

Voditeljica radionice: Mateja Frketić Vrbanić, učiteljica razredne nastave u produženom boravku Voli se okušati u novim i izazovnim stvarima pa tako i njeni učenici sudjeluju u različitim istraživanjima, radionicama i provođenju zanimljivih pokusa.