Neobična parabola

Kakva je veza matematike i ručnog rada iglom i koncem? Možda ste pomislili da nema povezanosti (nadam se, na kratko 😊). Jeste li čuli za „String Art“ (umjetnost iglom i koncem)? String Art je tehnika izrađivanja geometrijskih krivulja i likova, te likova iz svakodnevnog života na kartonu ili drvenoj podlozi pomoću igle i konca odnosno čavlića i konca. „Curve stitching“ ili „šivanje krivulja“ je umjetnost stvaranja prelijepih geometrijskih oblika pomoću igle i konca.

Kroz malu znanstvenu avanturu, nudim vam iskustvo konstrukcije neobične parabole iglom i koncem, te izradu maštovitih uzoraka koje tada postaje vaše umjetničko djelo. Matematika je zaista svugdje oko nas, pogledajte je! Ako nikad niste držali u ruci iglu i konac, ako nikad niste šivali … ne brinite! Tu sam da vas podučim!

Voditeljica radionice: Suzana Jurin je profesorica matematike. Radi u OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru. Voli život, matematiku, more, smijeh i zabavu, druženje s djecom, mladima i svim ljudima dobre volje. Najviše voli kad pomogne drugima da otkriju genijalce u sebi samima.